Terugblik 2021

Online quizzen, vele clinics en de opening van onze nieuwe accommodatie; 2021 is niet zomaar voorbij gegaan

 

Nog even en we stappen het jaar 2022 in. Leon heeft al een prachtige eindejaarsspeech gehouden. Ook de Vliegende Reporter vond het een mooi moment om eens terug te blikken op het afgelopen korfbaljaar.

We begonnen het jaar 2021 koud en helaas ook zonder zaalwedstrijden. In januari trainden we op ons hagelnieuwe kunstgras.

Kunnen jullie je die foto’s van onze kangoeroetjes op het witte veld nog herinneren?

-3 stond er op de thermometer toen ze rondjes renden om de rijp van het veld te krijgen. Oei, wat was dat koud zeg! Het verzinnen van de anderhalvemetertrainingen van de senioren stelde de creativiteit van de trainers op de proef. Na heel wat schietoefeningen te hebben geprobeerd, ontstond al snel ‘de 80 van Renske’. We bleven bijna het hele jaar buiten trainen en na de zomervakantie mochten we dan eindelijk de competitie starten. Zo speelden onze E-tjes hun allereerste wedstrijd ooit en draaide onze andere toppers goed mee in het eerste jaar in de B-competitie. In de zaal waren ook de F-jes klaargestoomd voor hun eerste wedstrijd. Super knap!

Een fietsspeurtocht dwars door Oosterhout, online quizplezier, een gave paastraining en twee coole mysteryspellen.

Ook Halloween is niet zomaar voorbij gegaan. De kleintjes mochten griezelige lampionnen maken in het clubhuis, waarna de iets groteren ’s avonds het bos in gingen voor een politieonderzoek. 

Daarna kwam de Sint al snel op bezoek. Zondag 28 november werden onder luid gezang de Sint en zijn pieten verwelkomd in het Trefhonk.

Op de website kun je het verslag van deze ochtend nog eens teruglezen. Ook voor volgend jaar heeft de Sjokker al leuke activiteiten in gedachte.

Houd je de kalender in de gaten?

 

Achter de schermen doen de leden van de beheercommissie hun uiterste best de mooiste versie van de vereniging te presenteren. Zeker tijdens de verbouwing waren de heren vaak aanwezig. Daarnaast steken ze graag de handen uit de mouw om struiken te snoeien, het kunstgras te onderhouden en te zorgen dat alles er binnen en buiten pico bello uit ziet.

De sponsorcommissie heeft ook dit jaar weer bedrijven weten te binden aan de club. Bijvoorbeeld met verschillende (statiegeld)acties en Vrienden van de Voltreffers. Wil je in het nieuwe jaar ook een vriendenbordje ophangen of de vereniging op een andere manier steunen? Mail dan naar sponsoren@voltreffers.nl. Jullie hoorden in de speech van het bestuur al wat nieuws over kleding volgend jaar. Hierover snel meer!

Het nieuwe kunstgras was niet het enige waar we dit jaar van konden genieten. Ook het clubhuis heeft een nieuwe schil gekregen. Tussen de maatregelen door was het tijd voor een feestje! Op zaterdag 18 september openden we met trots onze vernieuwde en duurzame accommodatie: nieuwe kunstgrasvelden, vernieuwde en verduurzaamde kleedaccommodaties en ook een vernieuwd en verduurzaamde clubgebouw. De kantinecommissie zorgde er, net als tijdens de wedstrijden, voor dat niemand iets te kort kwam.  Het was een prachtige dag vol wedstrijden, een springkussen, hapjes en drankjes en mooie speeches. Het hoogtepunt van het jaar 2021!

Niet alleen onze eigen leden maakten dit jaar gebruik van onze nieuwe kunstgrasvelden. Op woensdag 22 september kwam Spelenderwijs Verbeteren een inspiratieclinic geven aan onze en andere trainers uit de regio. Ook scholieren van o.a. de basisscholen de Meander, de Menora en de Ontdekking maakten kennis met korfbal bij de Voltreffers. Onze trainers gaven vol enthousiasme clinics aan verschillende leeftijdsgroepen. In samenwerking met MOOVE konden kinderen uit heel Oosterhout tijdens de zomerkaravaan ook leren korfballen. Super leuk dat een aantal kinderen is ‘blijven plakken’.

De opening van de vereniging werd goed in beeld gebracht in de Oosterhoutse media. Onze voorzitter Leon sprak op de radio en ook de kranten schreven lovende worden. De lezers van Weekblad Oosterhout konden dit jaar geregeld genieten van mooie verslagen vanuit onze club. Daarnaast zijn we zelfs in het magazine van KNKV verschenen! Wil je artikel nog eens teruglezen? Dat kan hier! Met onze nieuwe website en het gebruik van social media en de krant gaan we ook in het nieuwe jaar weer leuke artikelen delen.

Het afgelopen jaar hebben we met zijn allen, ondanks de beperkingen, hartstikke veel leuke dingen mogen doen. Daar gaan we in 2022 natuurlijk mee verder. Zo komen de bewoners van het Tico Huis (https://ticohuis.nl/) op bezoek om te sporten en staan er weer verschillende clinics van o.a. Sjors Sportief (https://www.sjorssportief.nl) op de planning. Houd onze website www.voltreffers.nl in de gaten voor nieuwtjes en updates. Hopelijk kunnen we snel weer een balletje gooien en een spetterende competitie starten.

Tot snel in 2022!

De Vliegende Reporter