De Sint was op bezoek bij de Voltreffers

 

Het is zondagochtend 28 november wanneer Sinterklaas met twee Pieten op bezoek komt bij de jeugdleden van de Voltreffers. Het Trefhonk aan de Buurstede 7 is weer mooi versierd en de ouders waren natuurlijk ook welkom op vertoon van hun QR-code en legitimatie. Om half 10 wordt de Sint onder luid gezang naar binnen gehaald door een groep van bijna 20 kinderen van de Kangoeroe Klup, team E1, team F en hun broertjes en zusjes.

 

Wanneer de Sint op zijn versierde stoel is gaan zitten mogen de kinderen wat vragen stellen aan de goedheiligman. De kinderen hebben o.a. geleerd hoe oud de Sint is en dat hij een vakantiewoning in Barcelona heeft. Maar de kinderen hebben de Sint ook wat geleerd. Die korfbalpaal, die groeit namelijk met je mee. Hoe groter de kinderen worden, hoe hoger de paal met korf is. En de Sint weet nu dat je korfbal met jongens èn met meisjes speelt. En dat sommige mama’s trainer zijn.

 

Er wordt ook gezongen. Voorzitter Leon wordt door Sinterklaas gevraagd om het lied “Hoor de wind waait door de bomen” in te zetten en daarna mogen de kinderen dan allemaal even apart bij de Sint komen. Voor sommigen is dat nog heel spannend en worden ze begeleid door papa of mama. De Sint neemt de tijd voor deze jonge korfballers en naast korfbal en school worden ook alle clubjes, hobby’s en zelfs enkele muziek instrumenten besproken.

 

In de hoek naast de Sint staat de cadeautafel te schitteren, maar zover is het nog niet. Er ontstaat verwarring als Piet de mayonaise wil gaan lopen. Gelukkig wordt snel duidelijk wat de bedoeling is en het volgende lied wordt ingezet. Stuntpiet is er helaas niet bij, maar onder aandringen van de jonge fans gaat Hoofdpiet nog wel even op zijn handen staan. De kinderen zijn niet allemaal onder de indruk.

 

Eindelijk komt dan de cadeautafel in het vizier. Precies voor ieder kind hebben Sint en Piet een cadeautje. Met indrukwekkende snelheid worden deze vervolgens ontdaan van het inpakpapier en dan is het alweer tijd voor de Sint om te vertrekken. De kinderen genieten na met pepernoten en een bekertje ranja.

 

 

Vanaf 3 jaar mag je komen korfballen. Wil je een keer gratis meetrainen?