Kangoeroes

Wat is de Kangoeroe Klup?

Even over ons

Bij de Kangoeroe Klup (initatief van KNKV) kunnen kinderen van 3 tot en met 6 jaar oud op een vriendelijke manier leren bewegen en in contact komen met andere kinderen, de bal en de korfbalsport. De Kangoeroe Klup ‘traint’ om de week op zaterdagochtend van 10.15 uur tot 11.00 uur.

Scoro, Jumper, Funny en Spurt vormen de basis van de Kangoeroe Klup.

De kleintjes

Spelletjes doen, altijd leuk

De naam Kangoeroe Klup is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel – een veilige en warme plaats – voor de jongste leden!

Bij de Voltreffers zijn wij enorm blij dat wij deze vorm van sport voor de allerkleinsten aan kunnen bieden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten. Met de Kangoeroe Klup dragen wij bij aan het sportaanbod voor de jongste in onze gemeente.

De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Keertje meedoen?

Kijken of dit iets voor jou is?

  • Dat kan! Je bent altijd welkom om een keer mee te doen met de Kangoeroe Klup.

    Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op via ons contactformulier of mail zelf naar:
    bestuur@voltreffers.nl