D1

Voltreffers D1: Een Team Vol Passie en Groei

Met een mix van 9 jongens en 2 meiden vormt Voltreffers D1 een gedreven en energiek team. Deze enthousiaste groep bestaat uit een mooie mix van ervaren en minder ervaren spelers. Hoewel de veldcompetitie niet altijd veel doelpunten opleverde en er slechts één wedstrijd werd gewonnen, heeft het team na de zomer enorme stappen gemaakt.

Voltreffers D zijn niet alleen gegroeid in centimeters, maar ook in hun spel. De basisvaardigheden zitten er inmiddels aardig in en de spelers zijn op elkaar ingespeeld. In de zaalcompetitie hebben ze al meer overwinningen en gelijkspelen behaald dan nederlagen, en zelfs de nieuwere spelers weten te scoren. De D’s werken steeds meer met, maar ook vóór elkaar. Bijvoorbeeld bij de aangeef en de afvang, beide essentieel om tot scoren te kunnen komen. Want scoren doe je niet alleen, maar met je hele vak!

Op zaterdag 24 februari, stond de thuiswedstrijd tegen koploper Albatros op het programma in sporthal Arkendonk. Bij een D-team wisselen de spelers na iedere 12½ minuten van vak en functie. De wedstrijd duurt 4x 12½ minuten met 2 perioden voor de rust en 2 erna. Bij rust stonden de Voltreffers met 1 punt achter, een knappe prestatie tegen de nummer één in de poule! In de tweede helft liet Voltreffers D1 fraaie combinaties zien en waren er mooie kansen, zelfs strafworpen. Helaas resulteerden deze niet in doelpunten. Albatros wist nog vijf keer te scoren, waardoor de eindstand 0-6 werd. Het leerpunt voor Voltreffers D1 na deze wedstrijd? Blijf bewegen, creëer ruimte om vrij te komen zodat je meer kans krijgt om te schieten en te scoren!

Na de zomervakantie wacht het team een nieuwe uitdaging: ze worden C1. De korf gaat 50 centimeter omhoog, de K4-bal wordt vervangen door de K5-bal en na elke 2 doelpunten wordt er gewisseld van functie. Af en toe wordt er al getraind met deze grotere en zwaardere oranje K5-bal.

Trainers Hans en Wendy maken zich sterk zodat Bram, Crijn, Cristiano, Daan, Jochem, Lieke, Quinten, Riley, Rowen, Stijn en Suzelot met veel plezier kunnen blijven groeien tot nóg betere spelers. De toekomst van deze jeugdspelers ziet er veelbelovend uit bij de Voltreffers!

Tijdens de training werd er zelfs gelijktijdig gescoord met een oude K4 en een nieuwe K5 bal! Gelukkig wordt er in de wedstrijd maar 1 bal gebruikt.