een zinderende start van het seizoen

Een zinderende start van het veldseizoen bij korfbalvereniging De Voltreffers

Een stralende zon kondigt een veelbelovend begin van de dag aan. Ook al is het de 2de zaterdag van het seizoen, de meeste teams spelen vandaag thuis en daarom noemen we dit onofficieel de opening van het veldseizoen!

Om 10.15 uur begonnen de Kangoeroes, de allerjongste Voltreffers, met hun training. De 16 kinderen en 3 trainers renden en sprongen als echte kangoeroes, vol enthousiasme en energie. Vanaf 3 jaar zijn kinderen welkom om mee te trainen, maar eerder al een keer komen kijken met papa of mama mag natuurlijk altijd.

Iets daarvoor, om 10.00 uur, begon de allereerste wedstrijd van dag en dat was een waar spektakel. Voltreffers D1 trad aan tegen Keep Fit D2. Vol overgave wierp het team zich in de strijd. In de eerste helft geen wissels, dus alle acht spelers gaven alles. In de tweede helft kwam er wel frisse energie in het veld met nieuwe kansen. Er werd 2 keer gescoord door Voltreffers en 6 keer door Keep Fit. Toch staat Voltreffers D1 nu trots op de tweede plaats in de poule.

De andere jeugdteams konden wel de punten innen. Voltreffers E1 was het eerst. Zij keerden terug van Springfield met een welverdiende overwinning met 1 doelpunt tegen en 5 voor. Hiermee zetten ze hun winnende streak voort, ongeslagen tot nu toe. Om 11.15 uur betrad Voltreffers B1 thuis het veld tegen Juliana B1. De B1 versloeg hun tegenstanders met een indrukwekkende score van 16-5. Het veld werd een arena van actie en strategie. Voltreffers B1 blijft ongeslagen en toont met deze overwinning hun kracht in de poule.

De sportieve uitslagen voor de senioren teams liet dit weekend helaas wat te wensen over. Om 12.45 uur begonnen Voltreffers 2 en Scheldevogels 2 aan hun wedstrijd. Voor het tweede team van de Voltreffers was het een intens gevecht tegen een jonge team met veel wissels op de bank. Ondanks de tegenvallende eindstand van 8-15, behoud Voltreffers 2 de tweede plaats in de poule. Afsluiting van de dag was de wedstrijd van Voltreffers 1. Er werd gespeeld tegen de hoogste afvaardiging van OJC ’98 uit Berkel-Enschot. Hoewel de winst niet binnen handbereik is gekomen, was het voor het publiek een leuke wedstrijd om te zien waarbij de spelers hun inzet toonden tot de laatste minuut.

Naast de wedstrijden was er voor de jeugd niet één, maar twee springkussens geregeld. Iedereen die nog energie overhad kon die er nog even lekker uitspringen. De kinderen werden getrakteerd op heerlijke hotdogs, er was muziek en binnenkort hopen we de prachtige beelden van bovenaf van onze eigen Drone Jockey te kunnen bewonderen. Bij Voltreffers gaat het niet alleen om de wedstrijden en korfbal, maar ook samenzijn en plezier maken. Ben jij op zoek naar een plek waar sport, vriendschap en enthousiasme samenkomen? Kom eens kijken bij de Voltreffers en volg een proeftraining korfbal!