interview Dayenne

Nieuwe voorzitster Korfbalvereniging de Voltreffers vol ideeën

 

Bijna een half jaar geleden werd Dayenne Broekhuijzen-Sjardijn verkozen tot voorzitster van de korfbalclub aan de Buurstede. Dayenne is moeder van 3 kinderen, werkt bij de gemeente Drimmelen, is fanatiek speelster in het eerste én traint/coacht van de D1 van de club. Daarnaast, sinds november, dus ook trotse voorzitster. Wat maakt haar zo trots op de Voltreffers? Ze vertelt er graag meer over.

 

Iedereen met elkaar

“Korfbal is familie. Dat merk je gelijk als je mee gaat doen. En dat heeft de Voltreffers ook heel erg. Of je een meisje of een jongen bent, wel of geen ervaring hebt, iedereen is even welkom. Dat iets heel moois en dat maakt mij erg trots.” Dayenne omschrijft zichzelf als mama van de groep. Met het voorzitterschap wil ze graag iedereen bij elkaar houden. “Iedereen moet plezier hebben in de sport, maar ook daarbuiten. Plezier met elkaar. Dat is waar ik voor sta en ik vind het heel belangrijk om dat gevoel binnen de club vast te houden.”

 

Nieuwe energie

Toen Leon Voogt het stokje over wilde geven, meldde Dayenne zich vrijwel direct. “Ik vind altijd overal iets van en ben niet bang om iets te zeggen. Daar moest ik iets mee doen. Ik dacht: dit is het juiste moment.” Hiermee doelt ze op mensgerichtheid. De Voltreffers heeft een mooie, grote groep vrijwilligers. Bijvoorbeeld de enthousiaste trainers, de dames en heren van de kantine, maar ook de leden van de activiteiten- en beheerderscommissie. “Er zijn veel mensen die hard werken voor onze vereniging. Mijn doel voor de komende tijd is om deze toppers samen te brengen en nog beter met elkaar te laten werken in plaats van ieder clubje voor zich.

 

Samen sportief

Tot slot de vraag aan Dayenne wat ze de leden graag mee wil geven. “Vooral aan de kinderen: Dat ze zich vrij voelen om te zijn wie ze zijn. Ik wil dat iedereen zich veilig voelt bij onze vereniging en dat niemand zich anders voor hoeft te doen dan wie hij/zij is. Zo kan iedereen samen veel plezier en sportiviteit beleven!”

 

Wil jij ook een keer komen kijken bij de Voltreffers?

Je bent altijd welkom voor een proeftraining. Kijk op www.voltreffers.nl voor meer informatie of neem contact op via bestuur@voltreffers.nl. Tot snel!