verslag Pub Quiz

Verslag Pub Quiz

Een Pubquiz is zo populair geworden dat het niet meer alleen in een café gespeeld wordt. De Pubuiz van De Voltreffers was zaterdagavond 4 maart in ’t Trefhonk. De pubquiz georganiseerd door Sjokker werd gepresenteerd door Quizmaster Leon. Er waren spelers, oud-spelers maar ook niet-korfballers. Het was gezellig druk met 7 teams: De geblesseerde gekko’s, De hoppers, Sjokker, We doen mee, De Voogtjes, Team en Dietjes. Er waren 7 rondes en een extra ronde met korfbalvragen. Per ronde 10 vragen. Mobieltjes, spieken en afluisteren, was niet toegestaan!

De 1e ronde met algemene vragen was om op te warmen. Welk teken zit er boven de “4” of je toetsenbord? Wat drink je alleen als ie ijs- en ijskoud is? Na de 2e ronde werd duidelijk wie er veel TV kijkt en wie niet. Wie presenteerde de spelshow Ren je rot? In welke denkbeeldige plaats speelt GTST zich af? De tussenstand na 2 rondes: 1) De Hoppers, 2) We doen mee en 3) Team.

In de 3e ronde moesten we Duitse merken raden. Is de gele beer van Pom-Bär? Of van Haribo? Is Haribo eigenlijk wel Duits? Hierna was het tijd voor een pauze. De Sjokker had voor snacks gezorgd, drankjes konden bij de bar gekocht worden.

Het antwoord op de vragen in ronde 4 waren de cijfers 1 t/m 10 waarbij elk cijfer maar 1 keer voorkomt. Aan hoeveel landen grenst Luxemburg? Hoeveel plagen staan er in de bijbel? De tussenstand na 4 rondes: 1) De Hoppers, 2) We doen mee en op 3) niet meer Team, maar De Voogtjes.

Voor tijdens de quiz had Sjokker snacks geregeld die niet te veel kraken. In de pauzes konden er drankjes worden gekocht bij de bar.

Alle vragen in ronde 5 gingen over Bob, wel steeds een andere Bob. Wat is de kleur van de stropdas van Spongebob? Waar staat de afkorting BOB in het verkeer voor? In ronde 6 verschenen er 10 afbeeldingen van bekende Britten. Iedereen herkende Boris Johnson wel, maar William Shakespeare blijkt niet zo bekend te zijn. De tussenstand na 6 van de 8 rondes: op de 1e plaats nog steeds De Hoppers, op de 2e plaats met maar 1 punt minder We doen mee en op de gedeelde 3e plaats: De Voogtjes en Team. 

Ronde 7, de korfbalvragen. Hoeveel zouden de niet-korfballers weten? Deze ronde was de grootste verrassing. Team Team, met korfballers, had 6 van de 10 vragen goed beantwoord. De andere teams, al dan niet met korfballers, bleven steken op 1, 2 of 3 punten. Waar staat de afkorting DALTO voor? Beachkorfbal heeft hoeveel spelers?

Tijdens de laatste ronde, de muziekronde, hoorde je korte fragmenten. Je moest raden wie de artiest is. De aanwijzing dat alle antwoorden met een “T” beginnen, maakte het er niet altijd gemakkelijker op ..

Zouden De Hoppers na 80 vragen nog steeds aan kop gaan? Gevolgd door We doen mee? Wie zou er op de 3e plaats staan; De Voogtjes of Team? Of zouden andere teams de top 3 hebben bereikt? 

De eindstand: op de 1e plaats, met 2 punten voorsprong: We doen mee. Op de 2e plaats met 49 goede antwoorden: De Hoppers. Op de 3e plaats met 47 punten: Team.

 

Quizmaster Leon feliciteerde Anne, Desirée, Remko en Remco met hun overwinning en overhandigde hen een mooi bosje tulpen.

 

Het was een gezellige leerzame avond!