Terugblik Quiz Night

Quiz Night bij De Voltreffers! Een jaarlijks fenomeen. Zaterdagavond 21 maart gingen opnieuw 6 teams de strijd met elkaar aan in ’t Trefhonk onder leiding van quizmaster Leon. Een gezellige avond waarbij veel gelachen werd. We hoorden hersens kraken. En wanneer aan het einde van iedere ronde de goede antwoorden bekend werden gemaakt, klonk het vaak “o ja” of “natuurlijk!”.

Er waren 6 rondes met elk 10 vragen en een eigen thema. Als opwarmertje begonnen we met de categorie algemene vragen en in de 2e ronde werd onze kennis over strips getest. Wie wisten er allemaal dat Donald Duck een tweelingzus heeft? En hoe heet de moeder van Kwik, Kwek en Kwak dan wel? Het blijkt de ronde te worden waarin het minste aantal punten wordt uitgedeeld.

Na 2 gespeelde rondes is het tijd voor een drankje en kan de quizmaster de tussenstand opmaken. JASIR heeft de leiding genomen, maar wordt nipt achtervolgd door Team Last Minute, De Sjokker en De Feestmutsen. Na een korte pauze werd gevraagd om beroemdheden te herkennen in silhouetten. Ondanks enkele spelfouten in de namen is dit de ronde waarin het beste werd gescoord; 2 teams halen zelfs de maximale score. Criminaliteit was het thema van de 4e ronde, waarna een nieuwe tussenstand wordt opgemaakt. Het lukt Team Last Minute niet om de gedeelde 2e plaats vast te houden en zakt dus af in het klassement.

We gaan de laatste 2 speelrondes in met de categorie sport. Wat gemorrel onder de gelederen omdat een korfbalvraag ontbrak. Juist daar hadden de deelnemers kansen gezien om de scores op te krikken. In de laatste ronde luisterden we naar 10 muziekfragmenten. Alle antwoorden zouden beginnen met de letter “o”, maar dat maakte het niet altijd makkelijker.

Tot slot maakt de eenkoppige jury de eindstand bekend. Geen podiumplaats voor De Bevers, Victuri Sumus en Team Last Minute. Het brons gaat naar De Sjokker en het zilver is voor De Feestmutsen. Goud was voor … JASIR, met maar 1 punt verschil. De eerste prijs is daarmee voor Jordy, Anne, Simone en Remko (waar komt die teamnaam toch vandaan?) en daarmee ook de eer om de vragen voor de volgende Quiz Night te maken. De chocolaatjes die bij de eerste prijs horen, worden sportief gedeeld met de andere deelnemers.