verslag van de officiële opening op 18 september

Eindelijk was daar dan de officiële opening van de vernieuwde accommodatie bij Korfbalvereniging de Voltreffers aan de Buurstede in Oosterhout. Het natuurgras werd vervangen door kunstgras, de kleedkamers zijn gerenoveerd en het clubhuis werd verbouwd. En dit alles met oog voor verduurzaming. Afgelopen zaterdag opende wethouder Kastelijns de nieuwe accommodatie en dat werd door De Voltreffers groots gevierd. De dag werd verder ingevuld met thuiswedstrijden en een vol activiteiten programma voor de jeugd.

Op deze feestelijke dag speelden alle korfbalteams van de Voltreffers thuis. De Voltreffers E1 opende de dag om 10:00 tegen Springfield E1. De spanning was er want er was de vorige keer tegen deze ploeg met een groot verschil verloren. De E-jeugd spelen 4 tegen 4 in een enkel vak met 2 palen. Er kwamen kansen voor beide teams, maar uiteindelijk keken de jonge spelers van de voltreffers al snel tegen een achterstand aan. Coaches Dayenne en Suzanne bleven optimistisch, want de spelers wisten de bal goed over te gooien en schiepen zo toch veel kansen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd met 0-3 verloren, maar de strafworpenreeks die in deze klasse de wedstijd afsluit werd met 4-4 gelijk gespeeld. Het team en de coaches lopen met opgeheven hoofd van het veld. Er is goed gespeeld en dit jonge team groeit zichtbaar per wedstrijd.

Om 11:30 uur gaf scheidsrechter Willem op Veld 2 het startsein en kon de wedstrijd Voltreffers B1 – Kinderdijk B2 beginnen. Een beetje huiverig waren ze wel. Kinderdijk heeft vorige week flink gewonnen. Maar vol goede moed waren stond het team er klaar voor! De opdracht voor deze wedstrijd: Samenwerken, plezier hebben en ons best doen! Het was een pittige wedstrijd, maar er werd ontzettend goed verdedigd. Kinderdijk had het zwaar en het team van de Voltreffers heeft een lange tijd voorgestaan. In de rust stonden de voltreffers 1 punt achter. Dit verschil werd na rust al na 1 minuut gelijkgetrokken door een mooie doorloper. Nieuwe energie Marlies stond al te popelen aan de kant en maakte haar entree. Helaas op het einde vielen er een paar doelpunten bij Kinderdijk en hierdoor is de eindstand uiteindelijk 7-9 geworden. Dit mocht de pret niet drukken voor de Voltreffers. Het was een leuke wedstrijd, hard gewerkt, heerlijk weer, veel publiek en veel plezier. Wij hebben genoten!

Tegelijk met de Voltreffers B1 speelde ook het jongste seniorenteam op Veld 1. Voltreffers 3 had vorige week gewonnen van VIOS en wilde dit vandaag graag herhalen tegen Korbatjo 4. Terwijl de tijd richting 11:30 tikte druppelde de tegenstanders binnen. Uiteindelijk 10 minuten na geplande aanvang kon scheidsrechter Etienne affluiten. Voltreffers 3 had duidelijk de overhand op het veld, pakte snel de voorsprong en heeft deze eigenlijk de hele wedstrijd niet uit handen gegeven. Coach Jac was zichtbaar gelukkig met de gang van zaken terwijl het team de overwinning met 11-5 veiligstelde.

Voltreffers 2 zou ook voor eigen publiek een wedstrijd spelen, maar helaas was het de tegenpartij uit Bergen op Zoom niet gelukt om een team te mobiliseren. Om het publiek en de aanwezige media toch van een mooie wedstrijd te bedienen was er een demonstratiewedstrijd georganiseerd. Het team van Voltreffers 2 werd aangevuld met spelers uit de overige seniorenteams, het midweek team en ook Quiten en Bjorn uit de B1 sloten aan. Twee 8-tallen werden gevormd, shirtjes gedraaid en er werd een prachtige wedstrijd neergezet voor het publiek onder leiding van Emil.

Na de wedstrijd van Voltreffers 2, rond 14.30 uur was het tijd voor het officiële moment van de dag. Ondertussen hebben alle mensen die de Voltreffers een warm hart toedragen zich verzameld. Het was een prachtig aanzicht. De vele leden en supporters, de levendigheid op en rond het veld en het zonnetje wat straalde op het terras.

Leon Voogt, voorzitter van de Voltreffers, neemt het woord en verwelkomt alle aanwezigen. Vervolgens worden de gemeente, aannemers en verschillende sponsoren bedankt. Ieder heeft op zijn eigen manier bijgedragen aan de verbouwing. Dat heeft zich geuit in een prachtig nieuw complex. Daarnaast wordt een (niet meer zo) stille sponsor in het zonnetje gezet. De donatie van deze sponsor zal goed terecht komen. Met een glas champagne in de hand, luistert het publiek vervolgens naar Leons lovende woorden over onze vrijwilligers. Zonder hen was de uitvoering van de verbouwing niet zo goed verlopen als dat nu is gebeurt. De leden van de beheercommissie, het bouwteam, de feestcommissie en alle andere helpende handjes ontvangen een groot applaus.

Meneer Kastelijns, wethouder van Sport, neemt de microfoon over van Leon. Hij spreekt zijn trots uit over onze kleine, maar levendige vereniging, de korfbalsport en het maatschappelijke belang van de Voltreffers. Samen met Tuur Rentier (lid bij de kangoeroes) en Eddy Kappert wordt de stik om het veld doorgeknipt. Het nieuwe complex is geopend!

De wedstrijd van Voltreffers 1 om 16:00 moest een mooi sportief sluitstuk worden van de feestelijke dag. Na het verlies in de eerste competitiewedstrijd was het team erop gebrand een beter resultaat neer te zetten. Gesterkt door een vol terras begon het eerste de tegenstander Volharding/Emergo af te tasten en te zoeken naar mogelijke kansen. Dat resulteerde in een 6-6 gelijkstand met de rust. In de rust besefte het team nog meer dat de winst mogelijk was en kwam stevig en fanatiek uit de kleedkamer. De tweede helft ging lange tijd gelijk op, waarbij de teams elkaar geen grote voorsprong gunden. Totdat er ver in de tweede helft in 2 minuten tijd een kleine achterstand werd omgebogen in een gat van twee punten voorsprong. Deze werd door de thuisploeg met uitstekend verdedigend werk niet meer uit handen gegeven en resulteerde in een eindstand van 18-15. Verdiende winst voor het zeer goed samenspelende Voltreffers 1.

Naast de korfbalwedstrijden was er nog meer te beleven bij de Voltreffers. Zo stond er voor alle jonge leden en aanhang een mooi springkussen waar de hele dag met veel plezier op is gesprongen. Voor de jongste kinderen was er een echte Kangoeroe training. Alle broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes waren welkom om mee te trainen en spelen. Gooien met de bal, oefenen met scoren op de korf en heel veel andere spellen. Een gezellige drukke boel was het zeker! Op het XXL-twister zeil zijn de gekste houdingen te zien geweest. Linkerhand op rood, rechterbeen op groen en weer werd er gedraaid voor een volgende stap.

In de middag kregen de kinderen een stempelkaart. Met deze kaart konden zij langs verschillende ouderwetse spellen. Als beloning was er een lekker ijsje. Die gingen er goed in, want wat hebben we met z’n alle geboft met het mooie weer. Om de hongerige maagjes te vullen waren er poffertjes en zijn er tijdens de wedstrijd van ons 1ste team heerlijke hamburgers gebakken. Leuk om langs de lijn met een lekker broodje hamburger van de barbecue te genieten van een fantastische wedstrijd. Met een gezellige borrel is deze mooie dag afgesloten. Wij hebben ervan genoten!